Návrh soukromých open-space kanceláří ve výškové budově v Brně. Zadáním bylo vytvoření prostorů pro mens club, co-work, meditační místnost, společné kuchyňky a novou koupelnu.
Pracovaly jsme s otevřeným prostorem, který zároveň poskytuje soukromí a nabídne člověku zážitek z prostoru jako celku, ale i jednotlivých míst (ostrůvků), kde každý nabízí jinou atmosféru.
Některá místa jsou více pro denní užívání, některá pro večerní posezení.
Prostor pracuje s ústředním motivem závěsů, které jednotlivé prostory oddělují. Důraz je kladen na materiály, na jejich souhru a pravost, textury a dotek. Beton byl ponechán ve své surové podobě, doplněn o světlou podlahu a masivní dřevo. Lokální koberce prostor zateplí a vytvoří “ostrůvky”, které ote- vřenému prostoru dodávají pocit uzemnění. ​​​​​​​
Autorky: Barbora Kudelová, Kristýna Sirová
Lokace: Brno
Rok: 2021
Back to Top